Veckans provlappar: patentstickning

Nu är det "inne" med patentstickning och som med nästan allting finns det varianter - hel, halv, fusk och patent med enbart räta maskor. Halvpatent ser annorlunda ut på baksidan och de övriga är i princip liksidiga. Jag har stickat i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn och stickor nr 4. På samtliga lappar är det 22 maskor inklusive 2 kantmaskor. Halv- och fuskpatent drar ihop sig lite mer än helpatent och bara räta maskor. Vill man ändra teknik är det bra - som alltid - med en liten provlapp...
 
Helpatent
 
Halvpatent - rätsidan
 
Halvpatent - avigsidan
 
Enbart räta maskor
 
Fuskpatent
 
Jag kände bara till hel- och halvpatent innan och tycker att fuskpatenten är väldigt trevlig - skulle kanske kunna bli en halsduk. 
Vi har tidigare visat en härlig halsduk i Lovikka-garn och en tröja i patent-stickning här på bloggen - och det kommer mera... :-)
 
Stickhälsningar från Lena i Kalmar-butiken
#1 - - blueb3ll:

Ser fint ut. Vore kul att få beskrivning på hur man gör de olika patentstickningarna också :o)

#2 - - Anonym:

Tack Lena! Intressant att se skillnaden! Håller med blueb3ll - det hade varit kul med beskrivningar. Jag har fått för mig att patentstickning är svårt. Är det det? /Hälsningar Lena i Malmö

#3 - - Anonym:

Tack för respons! Det är inte svårt - om man googlar patentstickning får man upp flera förslag samt även korta instruktionsfilmer där man ser precis hur det går till.
Lycka till från Lena