Schalen Hav av rosor är färdigDen korskrokade schalen Hav av rosor är klar.
Den blev 120 cm lång.

Det avslutande varvet gjorde jag på ett upplockningsvarv,
smygmaskor som även de korskrokades (korsvirkades).
Det blev riktigt snyggt, och kanten rullar sig inte.Hälsningar
Ann

Färgning till orangeIdag har Marie och Bosse färgat orange garn. Det var beställning från Kalmarbutiken, och vi beslöt att färga upp orange. Vi har inte haft orange garn på 14 år sedan det senast färgades, det är huvudsakligen kardad ull som färgas orange. Marie är heller inte så förtjust i färgen i orange, så vi fick tillfälle att reta henne. Kanske hon tycker bättre om färgen efter idag, för garnet blev verkligen fint.
När vi färgar ull, utgår vi från endast tre färgpigment: röd, blå och gul.
Av dessa tre färger får vi fram hela färgspektrat: gröna nyanser, alla lila nyanser, olika blå, bruna etc.
Om man tittar i hyllan bakom Marie finns det blå burkar, det är i de burkarna vi har färgpulvret.
Det finns egentligen en burk med svart också, den används inte så mycket, men är bra att ha om man önskar svärta i färgen som exempel mörkblå.
Det enda som tillsätts är svag vanlig ättiksyra, samma som man lägger in gurkor med.
Ull färgas i en timme i 90 grader, så visst tål ull värme utan filta sig.
Därefter sköljs ullen dirket med kallt vatten, det går också bra.
På bilderna lägger Marie ihop garnhärvorna till en enda lång kedja. Det är för att det ska vara lättare att lägga ner garnerna jämnt fördelade i centrifugen. Utan att de trasslar sig.Centrifugen arbetar med 3000 varv, och då är det av yttersta vikt att innehållet är
precis jämnt fördelat runtom, annars får inte centrifugen fart utan den hoppar istället.Vi färgade på både vitt garn och på gråmelerat garn.
Man upplever färgen helt annorlunda på det gråmelerade garnet, det är svårt att tro
att det färgat i samma bad som det vita garnet.Hälsningar
Ann

Pimpad träningsutrusting

Hej!

Christin här. Under vinter/våren som gått har jag varit med Ullcentrum både Syfestivalen i Stockholm och Symässan i Malmö. Det har varit väldigt kul och givande. Det blir många möten med intressanta personer och jag får hålla på med det som jag gillar allra bäst: garn och ull.
På båda mässorna har jag stött på folk som varit på workshop och lärt sig att sticka in sina hörlurar. Det var Sveriges Stickförening som höll i workshopen. Detta tyckte jag var väldigt kul och självklart ville jag också vara en i gänget.Idag passade jag på att fota när jag skulle ut på min löprunda. Jag kände mig riktigt tjusig när jag skuttade runt i skogen.

Jag använde med av Ullcentrums Bamboo Soft och sticka nr 4. Bamboo Soft har snabba färgskiftningar som gör att hörlurarna blir fint randiga.

Våren har anlänt till Linköping och det gör att det blir många löprundor med mina rosa lurar.

Varma hälsningar
//Christin
Visa fler inlägg