Framsidan på omlott-toppen i lingarn nästan färdigt!

Nu är omlott-toppens första framsida nästan färdig. Jag virkar ihop blommorna eftersom jag gör dem så jag inte behöver sy ihop blommorna efteråt. Detta gör att jag måste ha hela stycket uppe hela tiden, men det blir aldrig så tungt att det blir betyngande.  Det är fortfarande många trådar kvar att fästa och mellanmönstret är inte virkat mellan alla blommorna, men jag tycker det artar sig ganska bra ändå. Se själva:I den sneda framsidan kommer det att bli halva blommor invirkade. Jag har bara gjort en så länge.Mellan blommorna kommer det att bli ett mellanmönster, det är dubbelstolpar som virkas i en ring med nedtag i blommornas bågar. Så här ser de ut:Jag återkommer när jag har kommit vidare. Det är ett lite pillrigt jobb, men det är roligt.

Monica

Virkad omlottkofta

Jag har börjat på ett projekt jag tänkt på länge. En omlottkofta i lingarnet Linnea. Jag har virkat blommor som jag virkar ihop under arbetets gång. Så här ser de ut:


Jag återkommer när det blir större. Det är lite pillrigt så det tar lite tid. Men det blir fint tycker jag.
Jag har också börjat på ett annat projekt som är ungefär lika gammalt i tanken. Det är envirkad topp i lingarn. Jag började uppifrån och virkar oket runt som en cirkel med hål i mitten för halslinningen.
En bild från detta projekt:Det blir spännande att se hur det fortsätter, vi får se. Just nu tror jag att det blir en ärmlös topp.

Monica

Visa fler inlägg