Mysteriesjal i Året Runt


Det finns något som kallas för mysteriestickning. För er som inte vet vad det innebär, går det till så, att i en till exempel veckotidning presenteras ett stickmönster, men bara lite i taget. Man vet inte vad det färdiga resultatet ska bli.
Kicki Pettersson i Söderköping följde sommarens mysteriestickning i Året Runt.
Kicki ville sticka med Ullcentrums tvåtrådiga ullgarn, som är lätt och behagligt att sticka med. Till den första sjalen valde Kicki färgerna cerise och lila.
När den lila sjalen var klar, stickade Kicki en till i färgerna vitt och grått. Den sjalen fick hon inte behålla så länge, det var en person som blev så förtjust i sjalen, att Kicki fick sälja den. Därför stickade Kicki en till likadan, den tredje sjalen. Bägge sjalarna fick Ullcentrum låna för att visa på Syfestivalen.
Designern av sjalen till Året Runt är den kända Maria Gustafsson.
Maria tittade in och hälsade på i Ullcentrums monter, och uppskattade verkligen de två sjalarna som Kicki stickat.
För den som inte har tillgång till Året Runt tidningarna, kan köpa mönstret av Maria på hennes Ravelrysida: Marias Garn. Mönstret heter Ragna.
200 gram av var färg går det åt till sjalen, dvs 400 gram totalt.
Hälsningar
Ann

Stockholms Syfestival

Jag har varit på min första syfestival och försöker smälta samt sortera alla intryck. Mässan är STOR med 193 utställare den här gången och med många workshops som pågår hela tiden på olika ställen i mässhallen. Det är en mässa med många inriktningar och man kan hitta det mesta inom garn, tyg, scrapbooking, smyckestillverkning, quiltning mm. Några utställare har jag träffat tidigare och andra har jag läst om på nätet.
Ullcentrums monter hade ett bra läge strax nedanför entrén och man såg den direkt.
 
Ann och Lena fixar det sista... Visst är vår monter snygg?!
 
Redo för rushen!
 
Lotta hade workshop i virkad nålbindning
 
och nåltovning
 
samt tova en kula med tesil
 
Johanne Ländin hade workshop i flätstickning
 
Flitiga flätstickare!
 
På Hemslöjdens torg kunde man prova på att spinna
 
Eva-Lotta Staffas visade Buillon stiches
 
 
 
Ann och Linnea diskuterar mönster
 
En timme efter öppningen på fredagen ringlade köerna fortfarande långa in till utställningshallen. Mässan hade ca 13 500 besökare på tre dagar!
 
Jag ska nu testa lite av det jag lärt mig och hoppas kunna återkomma med nya inspirerande alster.
 
Mässhälsningar från Lena i Kalmar-butiken

Knit-along

YlloTyll har just nu en knit-along med en söt kofta som jag är med på. Knit-along innebär att alla som är med stickar samma sak samtidigt och det är väldigt roligt att se vilket garn och vilka färger alla andra stickar med. Man följer varandra i Facebookgruppen för just den här koftan och det kostar inget att vara med. I gruppen lägger man upp bilder och kan även fråga varandra om man kör fast i mönstret. 
Jag har börjat på bakstycket som är slätstickat med en bård av flätor i mitten. Garnet är Ullcentrums 2-trådiga i ljusgrått, och korta stickor nr 3,5.
Modellen kan göras lång eller kort, eller som en slipover. Min kofta ska bli den korta modellen som passar till klänning. Vill du också vara med så finns mönster och allt du behöver veta i Facebookgruppen "YlloTylls Knit-along" här
 
Hälsningar
Annsofie
Visa fler inlägg