Veckans provlapp!

Som jag berättat tidigare så har jag börjat förstå innebörden av att göra provlappar. Dels för att kolla stickfasthet och för att se hur ett eventuellt mönster ser ut. Just nu är jag intresserad av flätor - det finns ju en hel del... På bilderna här ser ni en som kallas önskebensflätan. Det blir lite olika beroende på färg och garnkvalité.
 
Ullcentrums 2-trådiga ullgarn
 
Ullcentrums lingarn
 
Mönster på flätan
 
13 maskor till mönstret.
varv 1: 2 am, 9 rm, 2 am.
varv 2: 2 rm, 9am, 2 rm.
varv 3: 2 am, sätt 3 m på en hjälpsticka bakom arbetet, 1 rm, sticka de 3 på hjälpstickan rätt, 1 rm, sätt 1 m på hjst framför arbetet, 3 rm, sticka hjälpstickmaskan rätt, 2 am.
varv 4: 2 rm, 9 am, 2 rm.
Upprepa varv 1-4.
 
Sedan är det bara att bestämma var man vill ha sin fläta - kanske på en tröja, kofta, vantar eller kanske en halsduk.
 
Som vanligt hittar ni garner och mönster i vår webshop här
 
Lycka till med flätor och provlappar - Lena i Kalmar-butiken. :-)
 

Tröja uppifrån och ner

I höstas stickade jag en tröja uppifrån och ner efter vårt mönster 1553 - som ni ser här. Jag ville testa att sticka med en tråd av Ullcentrums lingarn Linea och en tråd av Ullcentrums en-trådiga ullgarn. Det blev bra och nu har jag gjort en till - dels för att prova en annan färg och för att se hur mycket garn som gick åt.
 
 
Garnerna är ullcentrums en-trådiga svarta ullgarn och Linea färgnr 532 tobak. Det gick åt 2 hg lingarn och ca 1,3 hg av ullgarnet till small. Alla våra garner hittar ni här.
Jag blev nöjd med det två nyanserna tillsammans - svart med mycket liv i. Tycker att det blir "raggsocks-effekt" när nyansskillnaden är för stor.
På den förra tröjan gick jag upp ett halvt sticknr till 4½ men här har jag använt stickor nr 4.
På teststickningen gjorde jag small i halsen och medium den här gången - det är bara att testa sig fram. Det går ju bra att prova när man börjar uppifrån.
 
 
Semesterhälsningar från Lena i Kalmar-butiken
 
 
Visa fler inlägg