Nu har vantarna fått ett namn!

 
Nu har vi tittat på alla fina namnförslag och enats om ett namn. En person skrev "man ser både rutor och sicksackmönster. Namnet borde kunna fungera internationellt också". Ewa Svensson, ditt förslag Rutick föll vi alla för! 
Vantarna på bilden är stickade på stickmaskin, men Ann håller just nu på att skriva om mönstret för handstickning. Som tack så får du Ewa mönstret först av alla. Du får även korta strumpstickor och två härvor 2-trådigt ullgarn så att du kan sticka vantarna om du vill. Maila mej på admin@ullcentrum.com vilka färger du vill ha på garnet och till vilken adress vi ska skicka det till. 
 
Återigen, tack alla ni andra som bidrog med bra och kreativa förslag!
/Annsofie

Mönsterstickning

Jag har länge velat lära mig lite mer om mönsterstickning men inte riktigt kommit till skott.
Lite lathet med kanske... det är ju smidigt att hålla på med det man kan. 
 
I somras hade jag turen att vara med på en workshop med Johanne Ländin och just mönsterstickning.
Istället för att använda fem strumpstickor eller en runsdsticka - magic loop - stickar man med två rundstickor när man gör vantar, strumpor eller muddar.
Om man tex stickar en mudd med 48 maskor delar man upp arbetet på två rundstickor med 24 maskor på varje. Sedan stickar man var sida för sig och stickorna byter inte plats med varandra.
Garnet löper med runt hela tiden.
Jag tycker att det här sättet är väldigt smidigt och lättare än magic loop.
Jag visar hur man gör för den som är intresserad på våra stickcaféer i Kalmarbutiken.
 
 
 
 
 
Nu kan jag inte sluta göra muddar! Den här Ölandsmudden i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn är så rolig att sticka. Garn och mönster finns i våra butiker.
 
Lena i Kalmarbutiken
 
 

Full fart i Borås

Syfestivalen i Borås, är lika trevlig och rolig som vanligt. Stämningen på västkusten är lättsam och gemytlig. Mässan i sig är inte så väldigt stor (om man jämför med Älvsjö), men den är alldeles lagom stor, och utbudet är brett, det är något för alla.
Vi fick höra en lite tråkig nyhet. Det är sista gången som Syfestivalen anordnas på Åhaga i Borås. Från och med nästa år ska Syfestivalen flyttas till Göteborg, och till en lokal som heter Eriksberghallen. Samma helg blir det, den sista i september.
Nu gick det inte att gå och sörja, utan vi får njuta av varje minut vi kan i den gamla vackra lokverkstaden.
Hanne är med i Borås och säljer, det passar bra, och det kommer många som känner till hennes butik i Gränna.
 
Det har inte blivit många stunder till att gå runt och titta.
Fingerfärda har också haft mer än fullt upp i sin monter.
Jag hinner titta in och hälsa på Maria, som äger och driver Mariedahls. Ett urval av hennes kollektion finns i Ullcentrums butik i Kalmar.
 
Mässhälsningar
Ann
Visa fler inlägg