Den nya lila tröjan

Nu har jag kommit lite längre på väg med den lila tröjan. Jag har gjort färdigt fram- och bakstycket och håller på att jobba med ärmarna. Det blev fyrkanter på både fram- och bakstycket. Här är fram- och bakstycket utspänt för att passa i formen.


Framstycket har jag stickat med en ökning på den övre trekanten så att halslinningen kommer att falla fram som ett litet vattenfall. Bakstycket är stickat med regelbundna ökningar.

Ärmen stickas i 2r 2a resår och är ganska tajt. Ärmen kommer att fortsätta upp på axeln. Jag återkommer när den är färdig.

God sticklust,
Monica

Virkad omlott topp version 2

Ja, vad ska jag säga... ibland blir man lite trött på att fästa så många trådar och pillra så man söker en lättare väg. Jag hittade en ruta som jag tycker blir snyggare, plattare, större och som inte kräver något mellanmönster. Så jag valde att virka en topp av de rutorna istället.
Här är den:Det går mycket fortare, är mycket roligare och jag är mycket nöjdare. Det är lättarbetat för man kan jobba med bara en ruta i taget. Jag virkar ihop dem när de är färdiga allihopa.
Så här ser de ut ihopvirkade på diagonalen:Och så här när man har rutorna rakt:Det lutar åt att ha dem på snedden, men några rutor återstår innan dess...
God virklust!!
Monica
Visa fler inlägg