Nytt projekt

Här kommer ett nytt projekt att ta form. Jag måste alltid ha flera saker igång samtidigt, annars så tappar jag sugen. Det är bra att ha olika saker att växla emellan tycker jag.
Mitt nya projekt är en filt i tvåtrådigt ullgarn. Jag virkar blommor i ett rödmelerat garn så att man får blommor av olika färger men i samma färgskala. Se här:Och sen kommer jag att virka runt blommorna så att det blir en fyrkant, lite som mormorsrutor. Detta ska jag göra med grönmelerat garn.

Sommarhälsningar,
Monica

Den virkade toppen i petrolfärgad Linnea

Nu har jag virkat ihop baksidan och ena framsidan på den virkade toppen. Det ser fortfarande lite konstigt ut, men det blir bra när den blir färdig.
Nu måste jag bara få några hekto till så att den andra framsidan kan bli klar också. Det är roligt att virka små lappar som sen blir ett stort plagg. Men man måste hålla tungan rätt i mun när man virkar ihop dem.
Jag rev mitt hår flera gånger innan jag kom på att rita en skiss på rutigt papper. Och sen satte jag ihop rutorna med säkerhetsnålar innan jag virkade ihop dem. Nu blev det lättare.Återkommer snart.

Monica

Den lila tröjan blir färdigare

Nu har jag stickat resårärmar till den lila tröjan. Jag har låtit ärmarna gå upp på axeln som ett ok-parti. Jag tycker det blev bra.


Jag märkte att den blev lite för kort för att vara bekväm så nnu ska den få en bred resår nedtill.
Snart helt färdig.
Visa fler inlägg