Mormorsrutor och annat

Hej i vintertider!
Har börjat att virka mormorsrutor och andra rutor i det jeansblå tvåtrådiga ullgarnet. Den andra sortens rutor börjar man första varvet som på en mormorsruta med 3lm(första stolpen), 2st, X 3lm, 3 st X upprepa mellan X och X 3 gånger, 3 lm och avsluta med sm i den andra lm.
Varv 2: 3lm, 2st, 2 st i luftmaskbågen 3 lm, X 2 st i luftmaskbågen, 3 st, 2 st i luftmaskbågen, 3 lmX upprepa mellan X 3 gånger, avsluta med en sm i 2a lm.
På så sätt fortsätter man att öka fyra m i hörnen.
Jag virkar mormorsrutorna och de andra rutorna i fem varv.Har inte bestämt mig än vad det ska bli. En tanke är en kofta till mig själv, en annan är ett lapptäcke till barnbarnet. Vi får väl se.
Se hur läckert det blir med de olika färgskiftningarna i garnet. Varje ruta skiljer sig rejält från varandra, vilket ger liv till virkningen tycker jag.

Mormorsrutorna blir en aning större än de andra, men det håller jag in när jag virkar ihop dem. När jag nu har sytt ihop 5X4 rutor så kan det antingen bli ryggen på en kofta eller början till ett lapptäcke.Vi får se, vi får se, fortsättning följer...
Monica

Väst eller bolero

Nu har jag satt igång ett nytt projekt. Virkning den här gången. Det ska bli en väst eller en bolero. Jag virkar den i ullcentrums tvåtrådiga ullgarn och det blir en stor rundel. Jag började med 1st 1lm för att sedan öka på maskor så att den fortsatt ligger plant. Efter ett tag virkade jag med stolpgrupper. När den blev så stor så att diametern var lika lång som avståndet mellan ärmhålorna så gjorde jag hål för just ärmhålen.


Nu fortsätter jag runt, runt... får se hur mycker garn det går åt. redan nu har jag gjort av med nästan två nystan. det blir ett spännande projekt.

Virkad mössa för skidåkare

Karin fick inspiration av OS landslagets virkade mössa.
Hon valde Ullcentrums tvåtrådiga ullgarn, tog dubbelt garn, och två färger att randa med.
Virknål nummer 5.
Lägg upp 57m (M) eller 60m (L).
Virka runt med fasta maskor i ca 15 cm.
Minska 4 m varje varv tills det återstår 15 m.
Sy ihop toppen.
Förslag på randning:
Grön 6v, vit 1v, grön 1v, vit 2v, grön 2v, vit 3v, grön 7v, vit 1v, grön 1v, vit 2v, grön 2v, vit 3v.

                                      

Ann

Visa fler inlägg