Mias lejongula tröja

Den här vackra tröjan har Mia stickat. Hon tyckte så mycket om garnet och just den här nyansen. Funderingarna från början var en patentstickad tröja men Mia hade inte hittat det rätta mönstret när hon var inne i butiken och köpte garnet. Efter en del sökande på nätet fastnade hon för en från Brooklyn tweed. Modellen heter "Bedford"  av Michele Wang och finns på Ravelry.
 
Garnet är Ullcentrums 2-trådiga ullgarn färg nr 2132. Man kan inte tro att Mia är nybörjare på stickning! Det är så roligt att få ta del av vad ni gör med våra garner!
 
Lena H. i Kalmar-butiken
 

Linsjal Evelina

Vi har den här vackra linsjalen i vår digra mönstersamling. Den har funnits i flera  år och stickats av många.
Det kan hända att det blir ett litet tryckfel ibland och det har hänt med Evelina-sjalen. Nu har Barbro - som går på Ullcentrums stickcaféer stickat upp en sjal och kollat mönstret som har nr 2126. 
Felet är rättat och Barbro har även förtydligat mönstret. Vi är tacksamma att ni säger till när något är oklart så att vi kan rätta till ev fel.
 
Glad Påsk önskar vi på Ullcentrum! 
Lena 
 

Istället för fjädrar

Om man vill pynta sitt påskris och vara djurvänlig kan man virka dessa "björkhängen".
 
Jag har använt Ullcentrums lingarn i färg mandel nr 211 och virknål nr 3,5. Det går ju bra med vilket garn som helst och virknål som passar till det man har valt. Ullcentrums lingarner hittar ni här.
 
Mönster:
Lägg upp 25 luftmaskor.
Virka 3 fasta maskor i varje lm.
Ta av tråden och knyt ihop till ett hänge.
 
Eller fyller man riset med kardflor!
Kardflor i många färger hittar ni här.
 
Lena i Kalmar-butiken
 
 
 
Visa fler inlägg