Sjal i entrådigt ullgarn

Jag började att virka en sjal i entrådigt ullgarn efter en beskrivning som kallades för Tony Irving-sjal. Jag använde virknål nr 4,5 så att sjalen skulle bli lätt och luftig.
Nu några månader senare blev den färdig.Se hur luftigt det blev med en så pass stor virknål:Ha det bra!
Monica

Den virkade västen ser ljuset

Äntligen har den röd-rosa västen sett vårljuset. Jag började på den innan Hantverksmässan i höstas. Men nu är den färdig.
Den är virkad med nål nr3 och det entrådiga ullgarnet från Ullcentrum. Lite pillrigt, men kvaliten blir så där alldeles lagom tjock. Jag virkade den helt rak, utan intag i midjan. Jag lade upp 134 m. Varannat varv är fasta maskor, vänd med 2 lm och vartannat varv är : hoppa över en m,* två st i samma m, hoppa över två m*, upprepa från * till * avsluta med en st i sista m, vänd med en lm.
När arbetet mäter 37 cm gjorde jag "avmaskning" för ärmhål: 12, 3, 3 maskor i varje sida. När framsidan mätte 47 cm så började jag arbeta med varje sida för sig för att forma halslinningen. Lämna 27 m i mitten, forma halslinningen 3, 3, 3, 1 m. Fortsätt att virka sidorna 12 cm från halslinningens början, Avsluta med  ett varv fasta maskor. När baksidan mäter 50 cm så formas halslinningen bak: lämna de 45m i mitten, nästa varv minska 1m, fortsätt 4 v utan att göra fler "avmaskningar". Se till att det sista varvet är ett varv med fasta maskor.
Skåda härligheten:

Jag avslutade med en kontrastfärg för att det skulle liva upp lite. Garnåtgången är ca 2 hg ( plus lite kontrastfärg). Västen kan göras längre om man önskar och det vore också snyggt att göra intagningar i midjan så den inte blir så oformlig. Men jag är nöjd ändå. Ett till projekt färdigt!!! Det känns skönt.

Monica

Linbolero

Nu har jag gjort färdigt boleron som jag började sticka för ett tag sen. Jag använde det vita Linnea garnet från Ullcentrum. Mönsterstickningen tog jag från en sjal  det är ett bladmönster som jag tycker är mycket fint. Jag lade upp 87 maskor, mönstret är över 11 m, alltså blev det 7 upprepningar av mönstret plus 3 extra maskor ( 1 på ena sidan och 2 på den andra). Det går bra med vilken mönsterstickning som helst, välj ditt favoritmönster!!! Bredden på stickningen är ca 24 cm.
Jag stickade en rak bit som blev 1m lång, sedan sydde jag ihop den ca 10 cm på långsidan från ändarna. I mitten lämnade jag en öppning som var 70 cm. Jag virkade två varv med stolpar runt ärmarna och runt halshålet. Färdigt!

Baksidan ser ut så här:

Och framsidan så här:

Det gick åt lite mindre än 2 hg garn. Den värmer så bra över axlar och skuldror, precis lagom mycket utan att bli för varm. Jag kommer nog att använda den i sommar också.

Monica
Visa fler inlägg