Rundkroka i Lovikka

 
Såklart ville jag testa att rundkroka i Ullcentrums Lovikkagarn.
De första spinningarna i färgerna grått, svart, rött och marin, blev lite tunnare (80 meter) och lite mer tvinnade. Garnet känns en aningens tunnare än de andra färgerna och än de nya svarta, röda, marin och grå som har kommit senare. Men ändå en behaglig kvalitet och för vissa projekt lagom tjockt.
Först började jag med kroknål nummer 8. Det blev inte alls bra, och strukturen blev hålig och sladdrig, Repa upp allt, och börja om från början med kroknål nr 7. Fortfarande inte bra, alldeles för håligt. Upprepning igen.
Kroknål nr 6.
Nu blev det bra.
En härva rött och en härva mörkgrå "mini"Lovikka.
Lägg upp så att det blir 25 maskor.
Plocka upp med det grå garnet i den lodräta maskan bakom luftmaskan, då blir det en fin kant.
Maska av med det röda garnet, detta första varv krokas platt. Nu läggs arbetet ihop, för att krokas runt. Plocka med det grå garnet, maska av med det röda. Kroka två varv bakmaskor. Övergå därefter till vanliga maskor. kroka tills arbetet mäter 5 cm. Nu börjar tumkilen. Öka 2 m vartannat varv, 4 gånger.
Öka så här. Kroka 11 m, i den 12:e maskan, plocka genom den bakre lodräta masken, fast från framsidan, och sedan i den främre lodräta maskan som vanligt. Kroka nästa maska, och sedan en likadan ökning igen.
vid nästa ökningsvarv, gör 3 m mellan ökningarna, och sedan 5 m mellan, och 7 m mellan.
Fortsätt att kroka tummen för sig, 11 m, i 4 varv. Minska ner tummen i två varv.
Tag av garnet, och plocka upp för att fortsätta kroka handen, 25 m. Kroka i 9-10 varv, minska genom att ta *2 m tills, 1 m* hela tiden tills det är ca 8 m kvar, tag av trådarna och drag den röda tråden genom de sista m.
 
Ann
#1 - - Anonym:

Så fina 🙂