Krabbschalar i ullgarn



Nu har vi stickat upp fler krabbschalar i ullgarn. Tanken med krabbschalen är att den ska viras läckert runt axlarna och ligga bra på plats. Jag har modererat lite i mönstret för att få en jämnare svängning på schalen.
Gjorde två schalar, en i tvåtrådigt ullgarn och en i entrådigt ullgarn. Ullcentrum har i sommar spunnit upp en ny så fin färg, turkoslilablå. Stickor till tvåtrådig valde jag nr 6, och till den entrådiga schalen nr 5.

Lägg upp 4 m.  Öka 1 m i början och slutet av varvet i 3 varv. Vart 4:e varv öka 2 m i början och slutet på varvet. Öka i 3:e masken innanför kanten. Upprepa dessa fyra varv. Förslag på ökningsmaska är att först sticka 1 rm i främre maskbågen och sedan i bakre maskbågen. Sticka rätstickning de 3 första varven, och sedan övergå till slätstickning. Förutom km, stickas kanten 2 rm så att den inte rullar sig. När härvan börjar närma sig slutet, sticka de tre sista varven rätstickning.
När schalen är färdig, lägg den i hett vatten en stund, krama ur och plantorka. Då blir schalen len och mjuk. Man kan också ha i en skvätt ättika, det bevarar ullen och färgen bra.



Ann

#1 - - Emmas Bokhylla:

Ser oerhört varm och go ut!

Jag, som fryser så mycket (ja, inte här nere, men hemma i Sverige), måste bli bättre på att sticka!