Syfestival, Stickfest och Sittdyna

Den här helgen är det Syfestival i Malmö. Vi har roligt, besökarna är supertrevliga, och det är trivsamt i Skåne.
Det har inte hunnit bli tid till så mycket fotograferande, men en bild vill vi visa:
Det har varit ett litet arbetsmöte och planering inför Stickfesten på Öland i juni. Vi har förlorat en kär medarbetare för en månad sedan. Då dök Gunnel Sandquist upp som på beställning. Ja det var på beställning, vi hade bestämt träff för flera veckor sedan. Gunnel skulle fylla på med mer garn till sin nya bok hon håller på och arbetar med och skriver på. Boken handlar om Hallandstickning, Binge. Den ska bli så spännande när den blir färdig. Gunnel har vi träffat många gånger tidigare på Syfestivaler, då hon ställt ut med sitt företag Tusen idéer. Gunnel blev jätteglad över att få vara med på Stickfesten som lärare, hon har arbetat som ledare på workshops tidigare. Gunnel är till höger på bilden, med lite garn i famnen. Till vänster ser vi Marianne Davidsson, som leder spinning och färgning på Stickfesten. Tina var också med, och hälsade Gunnel välkommen i sommar. Stickfesten är redan fullbokad, men vi tar fortfarande emot anmälningar, och de hamnar på reservlista.
Igår började jag på att virka med ett tjockt förgarn i  färgen Klar Karamell. Den sista kvarten idag innan mässan stängde, satte jag mig ner på en stol, vilade benen lite och virkade på sittdynan. 
Virknål är nummer 6. Jag lade upp 5 lm, slöt ihop till en ring.
Varv 1. *2 fm i var m*
Varv 2. *2 fm i en m, 1 fm*
Varv 3. *2 fm i en m, 2 fm*
Varv 4. *2 fm i en m, 3 fm*
Och så vidare, man ökar fem maskor per varv, ibland kan det behövas öka 6 maskor.
Det blev inte helt lätt att räkna maskor efter ett tag, när man ska stå i en monter och sälja. Då satte jag i istället fem markörer för att se när det var dags för en ökning.
Det är bra om ökningarna inte helt hamnar ovanför varandra, eftersom det kan bli lite kantigt då, och inte så runt. Fortsättning följer om sittdynan.
Hälsningar Ann