Syfestivalen februari 2016

Syfestivalen februari 2016 slog upp portarna idag. Det har varit en intensiv och jättterolig dag. Det är så många trevliga och duktiga besökare, och många kända ansikten gör oss glada att återse.
Bland annat så fick vi besök av vår gode vän Erling. Erling stickar mycket för hand, och han köper bland annat koner 8/2 som Erling stickar ponchos av. Han stickar stora löst stickade ponchos, som han sedan filtar/tovar i maskin.
Två ponchos har Erling lånat ut till Ullcentrums  monter för att visa på Syfestivalen. En i färgen svartlilagrå, och en annan som inte är filtad ännu i färgen rödgul. Erling kallar dessa för bakochframsjal. Ja det är en sjal som hänger ned både fram och bak....
Sedan så fick vi besök av Josefin Telborn som bor nu i Södertälje. Josefin kommer egentligen från norr om Kalmar, och hennes mormor bor på Öland.
Josefin var i Ullcentrums monter på förra Syfestivalen i oktober, och Lena hjälpte henne att plocka ut alla färgerna till den stora Ölandssjalen från den holländska boken Öland Breien. Det blev 16 härvor garn. Josefin berättade att det var 2/3 garn kvar. Det var hon bara glad över, och nu funderade hon vad hon skulle sticka för fint av de garner som var kvar.
Lotta har ett bord i workshopen. Där visar hon tovning och att göra eget påskpyssel. Meningen var att det var bara tovning  hon skulle visa, men i och med Ulrika Anderssons bortgång har Lotta satt in extra lektion varje dag i virkad nålbindning, klockan 14.00. Lotta rekommenderar att man bör boka tid.
Mässhälsningar
Ann
#1 - - Annika:

Fina och härliga bilder! ❤️ Längtar tills ni kommer till Malmö. Ses då! Kram