Randiga barnvantar

Barnen ska också få randiga vantar.
Jag passade på att testa hur mycket det skiljer om man stickar hårt eller löst. Det skiljer bara 4 maskor på de rödvita, mot de rödsvarta. De rödvita stickade jag hårt, och de rödsvarta blev löst stickade. Det var lite meningen, eftersom barnen har olika storlek.
Färger är vitt, falurött och antracith. Ullcentrums tretrådiga ullgarn. Strumpstickor nummer 3, 13 cm. Garnåtgång är 20 (25) gram per färg och par.
Storlek är 6-9 år, resp 10-13 år.
MÖNSTER
Lägg upp 32 (36) maskor med den faluröda färgen.
Sticka 4 varv resår, 1 rm, 1 am.
Byt till vit (antracith) färg, och sticka slätstickning.
Sticka vanten randigt, 4 varv faluröd, 4 varv vitt/antracith.
När vanten mäter 5 (6½) cm, börjar ökningar för tumkilen.
Höger hand: på tredje stickan, i början, sticka en maska, gör ökning i nästa maska, sticka 1 m, gör ökning i fjärde maskan.
Vänster hand: gör på samma sätt, fast i slutet av andra stickan.
Sticka två varv utan ökningar.
Sticka på tredje stickan: 1 m, ökning, 3 m, ökning
(Sticka två varv utan ökningar
Sticka på tredje stickan: 1 m, ökning, 5 m, ökning)
Sticka ett varv.
Nästa varv, sätt över de 9 (11) maskor över tumkilen till en tråd i avvikande färg. Lägg upp 5 nya maskor över tumhålet.
Sticka cirka 7 (8½) cm. Nu börkar hoptagningar i sidorna.
I slutet av sticka 2 och 4, när det är 3 m kvar, sticka 2 m tills. i bakre mb, och i början på sticka 3 och 1, sticka 1 m, och sedan 2 m tills. Minska vartannat varv, tills det är 16 m kvar. Tag av tråden, och lämna cirka 30 cm.
För över m på ett par markeringsringar. Kräng vanten ut och in, och fortsätt på insidan. För över tillbaka maskorna till två av strumpstickorna, 8 m på var, och långsida mot långsida. Med en tredje sticka, sticka in maskan från den bakre stickan genom maskan på den främre. Nu är det 8 maskor på en sticka. För över dessa maskor till en virknål nummer 3, och att garnänden är längst fram vid virknålens krok. Virka och maska av med smygmaskor tills det är en 1 kvar. Drag tråden genom den sista maskan. Fäst trådar.
Tummen.
Plocka upp 9 (11) + 5 = 14 (16) maskor.
När tummen mäter 3½ (4½) cm (eller önskad längd), minska 3 m per varv, tills det är 6 m kvar. Tag av tråden och drag igenom maskorna.
Fäst trådar. Sy med extra stygn inne i tumvecket där det är glipa.
Lägg vantarna i hett vatten, tova någon minut för hand. Nu är vantarna härligt mjuka och varma.
Glad stickning
önskar Ann
#1 - - Helene:

Snygga!

Svar: Tack!
Ullcentrum Öland