Åhaga dag 3

 
Här kommer presentation av fler kollegor på Syfestivalen i Borås. Precis väggivägg till Ullcentrum har Anna med sitt företag Sjölyckans Silke sin monter. Anna handfärgar själv silkegarn i alldeles underbara färger. När jag besöker Anna måste jag föra mycket allvarliga samtal med mig själv om att jag inte behöver mer garn....
 
 
Snett över gången till Sjölyckans Silke och Ullcentrums montrar finner vi en rad med kvalitetsföretag som säljer kvalitetsgarn.
Först ut i raden står Lotta Blom med sitt företag Tant Kofta. Lotta färgar också garn själv, och det blir mest ullgarn som Lotta skapar läckra färgskalor med. Förutom att färga garn är Lotta känd för design av stickmönster.
 
 
Nästa monter i raden finns det ganska nya företaget Magasin Duett från Göteborg. Ägare är Petra Orrbeck, och hon berättar att Magasin Duett är 1 1/2 år gammalt och främst en web butik. Garner är engelska och irländska ullgarner med en imponerande färgpalett. Bara en av kvaliteterna erbjuder Petra mer än 60 olika nyanser.
 
 
Sist i raden har Åsa på Garnasinne en inbjudande hörnmonter. Åsa säljer också engelska ullgarner, och en del är till och med från små engelska gårdar som har låtit spinna upp både Gotlandsull och alpackagarn. Så fin kvalitet från dessa gårdar! Åsa har också gjort ett smart koncept där man kan köpa en stor te/kaffemugg, typ takeaway, som innehåller garn och mönster. Då kan man både fika och sticka.
 
Mässhälsningar
Ann