Vilda djur på upptäcksfärd

Jag har haft det väldigt roligt med virknålen (nr 5) och lite fyllning och lite tid i tvättmaskinen. Jag virkade några djur på frihand, använde tvåtrådigt ullgarn som bytte färg så det blev lite olika färg på benen och kroppen... sen slängde jag in dem i en vanlig tvätt i maskinen och filtade dem.
 
Ursprungligen tänkte jag att de skulle vara ihåliga och kunna stå utan stoppning, men när de kom ur tvättmaskinen insåg jag att de behövde lite hjälp att hålla upp huvudet. Då var det dags att stoppa upp dem och jag blir alltid lika förvånad över att djuren sväljer så myckert stopppning. Men det är bra att stoppa dem ganska hårt för då blir de snyggare och mer hållbara.
 
Mitt tips till dig som blir sugen: Sätt igång och låt bara fantansin sätta gränser.
 
Jag började med kroppen längst ner och virkade uppåt, Tog in maskor över rumpan och sen gjorde jag halsen så lång som den ville vara, tills jag sedan formade huvudet. När halsen tar slut och huvudet börjar gjorde jag några varv till hälften och sedan vände jag tills jag kunde virka runt och huvudet var i rätt vinkel. Öronen virkade jag direkt på huvudet, men man kan ju lika gärna virka dem för sig och sy på dem.
Benen kom sen, jag fångade upp några maskor i hörnen och sedan lade jag upp några fler maskor tills benet var så stort som det ville vara och sen var det bara att virka runt tills det blev lagom långt. Ett tips är att låta det vara öppet i tån så man kan fylla i mer stoppning där så den står stadigt.
Efter stoppningen så virkade jag en fyrkant i dubbelt garn och sydde på under magen. Färdigt!!!
 
Det bästa med det här är att man kan göra som man vill för efter filtningen så syns det inte så mycket om det är perfekt. Huvudsaken är att det inte blir för stora hål när du virkar, (fast de kan man ju alltid sy igen innan man filtar..). Och förrensten, det är ju vilda djur - de får vara hur vilda som helst!
 
Jag önskar dig många vilda virkupplevelser!
Monica